Alsónemesapáti

A község könyvtára:
A településen 1953-tól működik könyvtár.
2007-től mozgókönyvtári szolgáltatóhely, amely lehetővé teszi, hogy rendszeresen frissüljön a könyvkínálat, elérhetők CD-k, DVD-k, újságok, folyóiratok, valamint rendelkezésre áll a szolgáltató könyvtár teljes állománya is.
A községi könyvtár és a teleház a művelődési házban működik, használja annak helyiségeit foglalkozások, rendezvények tartására. Kölcsönzési állománya jó, magasabb szintű tájékoztatási igények kielégítésére alkalmas Állománya közel 3700 db dokumentum.

Cím: 8924 Alsónemesapáti, Petőfi u. 1.
Könyvtáros: Zsédely Sándorné 30/563-0374
E-mail: ani pont zsedely kukac gmail pont 

Könyvtári nyitva tartás:
Szerda: 14.00 - 16.00
Péntek: 16.00 - 20.00
Szombat: 16.00 - 20.00

Szolgáltatások:
- kölcsönzés
- helyben olvasás
- számítógép használat
- internetezés
- nyomtatás
- könyvtárközi kölcsönzés
- rendezvények
- használóképzés

Nézze meg galériánkat!

A községről:
Alsónemesapáti Zala megye északi részén, a Szévíz patak völgyében, a megyeszékhelytől 10 km-re délkeletre található; egyike a Zalaegerszeget körülvevő egykori kisnemesi falvaknak. Középkori alapítású: a XIV. századtól három szomszédos falu is viselte az „Apáti” nevet. Felső- és Középapáti Nemesapáti néven egyesült, Alsónemesapátit 1927 óta jegyzik önálló településként. A község alapítása óta folyamatosan lakott, a nagybirtokosok jobbágyai mellett jelentős számú kisnemes élt itt. A XIX. század második felétől a Nagykanizsa–Sopron vasútvonalon is megközelíthető, illetve közúton a Balatonszentgyörgyöt Zalaegerszeggel összekötő 76-os útról egy leágazáson keresztül. A 735 fős községben felső tagozatos iskola működik, és több ipari vállalkozás székhelye.