Könyvtárközi kölcsönzés

A Deák Ferenc Megyei Könyvtár a mozgókönyvtári ellátást megrendelő települések számára a könyvtárközi kölcsönzés szolgáltatást is biztosítja.
Kérjük a szolgáltatóhelyek könyvtárosait, hogy – amennyiben az olvasó által kért dokumentumot nem találják meg a szolgáltatóhely állományában – a kérést továbbítsák  intézményünk mozgókönyvtári ellátással foglalkozó munkatársaihoz, akik készségesen segítenek az olvasói kérés teljesítésében.
A könyvtárközi kéréshez szükséges megadni a könyv szerzőjét, címét, esetleg kiadási adatait, amelyeket a „Kapcsolat” menüpont alatt megtalálható telefonszámokon, vagy e-mailben küldjék el hozzánk.
Azokat a községi szolgáltatóhelyek olvasói által igényelt dokumentumokat, amelyeket a mozgókönyvtári állomány kínálatából nem tudtunk biztosítani, a megyei könyvtár saját állományából (vagy más könyvtártól átkérve) adja át könyvtárközi kölcsönzés formájában.
Amennyiben a könyvtárközi kérés a Deák Ferenc Megyei Könyvtár állományában megtalálható, akkor elsősorban az eredeti dokumentum megküldésével adjuk át a községi szolgáltatóhely számára. Amennyiben egy kötet néhány oldalas másolatára van szükség, azt elektronikus másolatként is biztosítani tudjuk. Folyóiratot eredetiben nem küldünk el, viszont a kért cikk fénymásolatát, vagy elektronikus másolatát tudjuk szolgáltatni.
Az eredeti dokumentum, illetve az elektronikus másolat megküldése ingyenes, viszont a fénymásolatban kért dokumentum esetében a kérő olvasót terheli a fénymásolás költsége.
Amennyiben a kérés nem található meg a Deák Ferenc Megyei Könyvtár állományában, az Országos Dokuemtumellátó Rendszer szolgáltatásait lehet igényelni. Ebben az esetben intézményünk végzi el a könyvtárközi kölcsönzéssel járó adminisztrációs feladatokat, és a kölcsönadó könyvtár előírásait (helybenhasználat, kölcsönzési határidő, stb.) kell betartani. További információk erről itt olvashatók.
A könyvtárközi kérések átvehetők könyvtárunkban személyesen átvételi elismervény ellenében, illetve kérésre kiszállítjuk a községbe.