Kemendollár

A község könyvtára:
A településen 1950-től működik könyvtár.
2007-től mozgókönyvtári szolgáltatóhely, amely lehetővé teszi, hogy rendszeresen frissüljön a könyvkínálat, elérhetők CD-k, DVD-k, újságok, folyóiratok, valamint rendelkezésre áll a szolgáltató könyvtár teljes állománya is.
A községi könyvtári jelenleg a közösségi házban működik, amely a Mesterházy család egykori kúriája volt; állománya több mint 3000 db dokumentum. Ugyanott található a teleház, a klub, és a helytörténeti gyűjtemény is.

Cím: 8931 Kemendollár, Béke liget 3.
Kölcsönző könyvtáros: Szabóné Baján Erzsébet
Telefon: +36 92 384066
E-mail: telehaz66@freemail.hu

Könyvtári nyitva tartás:
Hétfő: 14.00 - 19.00
Péntek: 14.00 - 19.00

Szolgáltatások:
- kölcsönzés
- helyben olvasás
- számítógép használat
- internetezés
- fénymásolás
- nyomtatás
- könyvtárközi kölcsönzés
- rendezvények
- használóképzés

Nézze meg galériánkat!

A községről:

Kemendollár a megyeszékhelytől 12 km-re északkeletre, a Zalaegerszeg-Sümeg útvonal mentén, a Zala folyó jobb és bal partján helyezkedik el. Vasúton a Boba-Zalaegerszeg-Bajánsenye fővonalon közelíthető meg. A település két faluból, Ollárból és Kemendből jött létre; az egyesítés a XIX. század második felében ment végbe. Ollár a XIII. században a folyó bal partján létesült, első névadója, Aluard francia nevet viselt. Kemend a jobb parton található, felkúszik a szőlőhegyre, ahol egykor vár is állt, melyet főúri családok birtokoltak. A török időkben végvárként használták, köveit később széthordták. Az újkorban a Festeticsek birtokába került mindkét falu. Ők emeltették 1746-ban a messziről látható Szent Kristóf kápolnát a kemendi hegyen. Lakosainak száma 530 fő.