Nemesapáti

A község könyvtára:
A településen 1953-tól működik könyvtár.
2007-től mozgókönyvtári szolgáltatóhely, amely lehetővé teszi, hogy rendszeresen frissüljön a könyvkínálat, elérhetők CD-k, DVD-k, újságok, folyóiratok, valamint rendelkezésre áll a szolgáltató könyvtár teljes állománya is.
A községi könyvtár a felújított közösségi házban a teleházzal együtt működik, programok, rendezvények idején használja a ház többi helyiségéit is. Állománya közel 4000 db dokumentum.

Cím: 8923 Nemesapáti, Fő u. 1
Kölcsönző könyvtáros: Deákné Olasz Ildikó 30/979-9917
E-mail: nemesapatikonyvtar kukac citromail 

Könyvtári nyitva tartás:
Hétfő: 15.00 - 18.00
Kedd: 16.00 - 18.00
Csütörtök: 16.00 - 18.00
Szombat: 14.00 - 18.00

Szolgáltatások:
- kölcsönzés
- helyben olvasás
- számítógép használat
- internetezés
- nyomtatás
- könyvtárközi kölcsönzés
- rendezvények
- használóképzés

Nézze meg galériánkat!

A községről:

Nemesapáti Zala megye északi részén, Zalaegerszegtől 10 km-re keletre, a Szévíz patak völgyében található; egyike a megyeszékhelyet körülvevő egykori kisnemesi falvaknak. Középkori alapítású: a XIV. századtól három falu viselte az "Apáti" nevet. Eredetileg szeres típusú település volt, majd Felső- és Középapáti egyesülésével létrejött a mai község. A középkortól folyamatosan lakott település, a nagybirtokosok jobbágyai mellett számos kisnemes élt itt. Megközelíthetősége sokat javult a XIX. század második felében, a völgyben haladó Nagykanizsa-Sopron vasútvonal kiépülésével. Közúton Zalaegerszeg felől, Pethőhenyén keresztül, vagy a 76-os útról letérve Alsónemesapáti felől közelíthető meg. Barokk temploma 1753-ban épült. Könyvtára az egykori tanító, Lukács István nevét viseli. Lakosainak száma 531 fő.