Zalaszentlőrinc

A község könyvtára:
2008-tól mozgókönyvtári szolgáltatóhely, amely lehetővé teszi, hogy rendszeresen frissüljön a könyvkínálat, elérhetők CD-k, DVD-k, újságok, folyóiratok, valamint rendelkezésre áll a szolgáltató könyvtár teljes állománya is.
A községi könyvtár a korábbi óvodából kialakított, felújított helyiségben működik. Állománya valamivel több mint 500 db dokumentum.

Cím: 8921 Zalaszentlőrinc, Ady u. 5.
Kölcsönző könyvtáros: Horváthné Péter Veronika

Könyvtári nyitva tartás:
Kedd: 15.00 - 18.00
Péntek: 15.00 - 18.00

Szolgáltatások:
- kölcsönzés
- helyben olvasás
- számítógép használat
- internetezés
- könyvtárközi kölcsönzés
- rendezvények
- használóképzés

Nézze meg galériánkat!

A községről:
Zalaszentlőrinc Zala megye északi részén, Zalaegerszegtől 15 km-re helyezkedik el, a Sárvíz patak völgyében. Ebben a völgyben húzódik a Nagykanizsa-Szombathely vasútvonal. Közúton a Zalaegerszeg-Sümeg útvonalról, Zalaszentivánon át közelíthető meg, vagy északról Vasboldogasszony felől. A település középkori alapítású (1401), temploma védőszentjéről kapta nevét. Sokkal régebbi volt a község területén álló, később elpusztult Fancsika falu, mely a tatárjárás idején már létezett. A falu részben, később egészben az egervári uradalomhoz tartozott. A török háborúkban többször elpusztult, de a földesurak mindannyiszor újratelepítették. A XVIII. század végétől a község a Festeticsek kemendi uradalmához került. A középkori templom is elpusztult, a jelenlegi - későbarokk stílusban - a XVIII. század második feléből származik. Lakóinak száma 1941-ben meghaladta az 500-at, azóta 295 főre esett vissza. A természeti környezet gyönyörű, növény- és állatvilága igen értékes.