Almásháza

A község könyvtára

2007-től mozgókönyvtári szolgáltatóhely, amely lehetővé teszi, hogy rendszeresen frissüljön a könyvkínálat, elérhetők CD-k, DVD-k, újságok, folyóiratok, valamint rendelkezésre áll a szolgáltató könyvtár teljes állománya is.
A községi könyvtár jelenleg a felújítás, átalakítás előtt álló közösségi házban működik, amely egyúttal más programok, rendezvények számára is helyet biztosít. Állománya közel 500 db.

Cím: 8935. Almásháza, Kossuth u. 14.
Kölcsönző könyvtáros: Varga Ilona 30/5698491
E-mail

Könyvtári nyitva tartás:
Szerda: 16.00 - 20.00
Vasárnap: 16.00 - 20.00

Szolgáltatások:
- kölcsönzés
- helyben olvasás
- számítógép használat
- internetezés
- fénymásolás
- nyomtatás
- könyvtárközi kölcsönzés
- rendezvények
- használóképzés

Nézze meg galériánkat!

A községről

A Keszthely-Zalaegerszeg 76-os főútról megközelíthető festői környezetű községben nincs átmenő forgalom, zsáktelepülés. A falu határában kiterjedt erdők hívogatnak kirándulásra és gombaszedésre. A 68 lelkes apró település gyönyörű természeti környezetben helyezkedik el. A falu kápolnája 1908-ban a hívek adakozásából és munkájával épült, a kápolna előtti kőkereszt pedig 1864-ból való. A község határában jól megközelíthető horgásztó van, amely várja a pecázás szerelmeseit. Szállás és étkezési lehetőséget is kínálnak a városi forgatagtól távol eső kis településen a nyugalomra vágyó látogatóknak.