Dötk

A község könyvtára

A településen 1954-től működik könyvtár.
2007-től mozgókönyvtári szolgáltatóhely, amely lehetővé teszi, hogy rendszeresen frissüljön a könyvkínálat, elérhetők CD-k, DVD-k, újságok, folyóiratok, valamint rendelkezésre áll a szolgáltató könyvtár teljes állománya is.
A községi könyvtár jelenleg a polgármesteri hivatallal, közös épületben működik. A közösségi programok, rendezvények is itt zajlanak.

Cím: 8799. Dötk Fő u. 34.
Kölcsönző könyvtáros: Dézsi Ádám 30/969-7687
E-mail: bakarasz kukac postafiok pont hu

Könyvtári nyitva tartás:
Kedd: 16.00 - 19.00
Péntek: 16.00 - 19.00
Szombat: 9.00 - 11.00

Szolgáltatások:
- kölcsönzés
- helyben olvasás
- számítógép használat
- internetezés
- fénymásolás
- nyomtatás
- könyvtárközi kölcsönzés
- rendezvények
- használóképzés

Nézze meg galériánkat!

A ZalA-KAR térség legapróbb faluja Dötk, mégis a társulás gesztortelepülése. A Zala jobb partján, a Dötki patak mellett fekszik. A település népszerű a külföldiek és nyugalomra vágyó városi családok körében, több lakóházat újítottak fel eredeti formájában, hétvégi házzá átalakítva. A falu képe híven tükrözi a régi népi építészet szépségeit. A templomot is egy régi módos parasztporta átalakításával építették, a múlt század elején. A Dötki patakon létesített tavak a horgászok, a természet szerelmeseinek paradicsomává váltak. Dötk a székhelye Ökorégió Alapítványnak. Az Alapítvány által építtetett és működtetett Dötki Vidékfejlesztési és Ökológiai Tájközpont a térség és a régió fenntartható környezettechnológiákat bemutató, fejlesztő, ökologikus építészetet prezentáló és természetvédelmi tevékenységet végző központja. A Tájközpont szakmai programjai teljes ellátást is biztosítva állnak az érdeklődők rendelkezésére. Lakosság: 26 fő